6 Şubat 2008 Çarşamba

Pure Data "gem"

Bu çalışmada üç örnek ses üç tane de ana grafik var. Grafiklerden iki tanesi küre, bir taneside küp. Örnek sesler olarak tek vuruşlar davul parçalarından kick, ride ve çaldığım bir gitar rifinden oluşuyor.

Çalışmadaki amaç hem biraz egzersiz yapmak hemde ses ile görüntüyü senkronize yürütüp görsel ve sessel olarak gerçek zamanda bir kontrol sağlamak, ses ve görüntüyle uyumlu bir sunum yani Pure Data programı hazırlamak.

Değişkenler; her bir örmek sese bağlı olduğu grafiği tetikleyip ekrana sürükler, örnek seslere uygulanan picth değeri objenin rengini değiştirir.

Projenin görsel olarak daha iyi gözükmesi için gereken şey tabiki ışık. Bu projede 3 adet ışık kaynağı var. Işıkların dönüş hızları sabit. Tabi projeyi youtube yükleyince bu ne kadar farkediliyor tartışılır. Ama sahneye bir ışık objesi koyup onuda hareketlendirmek renkler için iyi bir görünüm sağlamakta.

Her bir sample sesi için ayrı bir abstract oluşturun. Bunu yapmanızın nedeni her bir sample ses üzerinde rahatlıkla oynama yapabilirsiniz. Programın kontrolu daha rahat olur. Bu projedede örnek seslerin bir çok kontrol noktası var. Bu kişisel bir tercih ama hepsini bir araya toplayıp sadece kontrol noktaları için ayrı bir pacthte oluşturulabilir, derli toplu bir proje olması açısından bu önemli bir nokta.




Aklıma gelmişken bu da birkaç hafta önce yaptığım bir çalışma;
web camarasından gelen görüntünin tekrar ekrana yansımasi bir obje ve renkler

WebcamFeedback



baran gulesen