9 Şubat 2012 Perşembe

Görsel Medya için Ses Tasarımı


GÖRSEL MEDYA İÇİN SES TASARIMI
HAZIRLAYAN : BARAN GÜLEŞEN
PROGRAMA İLİKŞİN AÇIKLAMALAR :


DERSİN TANIMI ;
Bu program, öğrencilerin profesyonel olarak ses tasarımını, sinema, televizyon, video oyunları ve internet ortamında bütünleştirmeyi sağlamayı amaçlıyor. Bu programda öğrenciler, gelişmiş ses tasarım tekniklerini öğrenip büyük ölçekli bir ses / görsel medya projelerinde yaşayacabilecekleri muhtemel zorlukların üstesinden gelmek için yeterli bilgi birikiminiz kazanacaklardır. Görüntü ile sesin senkronizasyonu, ses efektleri oluşturma, alan ve konum ses kayıdı, ADR kayıt ve düzenleme, foley kayıt ve düzenleme, müzik yaratma, ses sentezleme metodlarını inceleyecekler.

Bir yıl süren bu program dijital ortamda görsel medya için ses tasarımına gerekli donanım ve yazılım araçlarını, dijital ses tasarımının temellerini öğrencilere tanıtmak, yaratıcı ve Görsel Medya için Ses Tasarımına uygun teknolojiyi kullanmak için temel araçları kullanmayı öğretmeyi amaçlar.
Dönem boyunca öğrencilerin katkılarıyla genişleyecek açık bir ses kütüphaneside öğrencilerin kullanımına açılacak. Programa katılan öğrenciler projelerinde bu açık ses kütüphanesinden yararlanabilecekler.

“Görsel Medya için Ses Tasarım” programı öğrencileri detaylı ve estetik karar verme yetisine sahip olacak şekilde hazırlanıp, küçük ölçekli bağımsız film ve belgesellerden büyük bütçeli uzun metrajlı film ve video oyunların ses tasarımını yapabilir bir donanimla dersi tamamlamış olmaları amaçlanıyor. Digtal ses teknolojilerinin tarih bilgisine sahip, ses kayıt, edit ve sentezleme teknikleri konularına hakim bir şekilde programı tamamlamaları amaçlanır.



PROGRAM ÖZETİ ;
    * Ses Tasarımı nedir ? * İşitsel ve görsel kültür. * Ses atmosferi ve kompozisyon ilkerleri. * Dijital kayıt ilkeleri. * Ses sentezleme ilkeleri (Sesin yapısı, ses üretimi, PureData ile ses sentezleme teknikleri) * Ses kayıt ve düzenleme (Kayıt cihazları, mikrofonlar, Foley, Dilalog ADR , eşitleme ve uygulama efektleri) * Ses Efektlerine genel bir bakış. * Pure Data (İleri Seviye) * Sıralıyıcı Programlar (Logic, Protools, Nuendo, Cubes) * Çevresel ses oluşturma * Ses tasarımının görüntü ile senkronizsayonu * Görsel materyal ve ses ihtiyaçların belirlenmesi * Proje koordinasyonu ve ortak üretim süreci




    Bağlantılar şifrelidir. Bilgi ve Rezervasyon için info@barangulesen.com adresine e-mail atınız.