24 Aralık 2010 Cuma

Huysuz Bilgisayar



Huysuz ve kelime haznesi az olan bir bilgisayarla konuşmak istermisiniz?

Öncelikle bu programı kullanabilmek için Pure Data isimli açık kaynak kodlu yazılıma ihtiyacınız var. Programın kütüphanelerininde içinde barındıran. Pure Data'nın Extended versiyonunu indirerek bilgisayarınıza kurduktan sonra Huysuz programı kullabilirsiniz.

Programın çalışma mantığı tek bir tuşa (mouse click) basarak mikrofona konuşmakla gerçekleşiyor. Önceden kayıt edilmiş sesler siz mousunzun click tuşuna basarak konuşup rastgele tetikleyerek sohbet ediyorsunuz veya sohbet edermiş gibi yapıyorsunuz çünkü mikrofonunuz olsada olmasada siz elinizi mouse click ten kaldırdığınız anda program kütüphanesindeki seslerden birini tetikleyecek. Şuan için ses kütüphanesi sınırlı olduğu için uzun süreler sohbet etmek sıkabilir. Ama aklınıza gelen eklememi istediğiniz başka kelimler, cümleler varsa lütfen yorum yazın ekleyin, onlarıda kayıt edip kütüphaneyi beraber genişletebiliriz. Şu an ki kelime haznesi demo versiyon olduğu için sadece ve sadece yirmi sözcükle sınırlı.

Kurulum
1- Burdan işletim sisteminize uygun olan Pure Data versiyonunu indirin.
2- Kurulumu tamamlandıktan sonra burdan programı indirebilirsiniz.
3. Zip klasorunu açın içinde 2 adet dosya var. Huysuz.pd olanına tıklayın.

Diğer dosya Huysuz.wav seslerin bütününü oluşturmakta. Herhangi bir music playerda programın ses kütüphanesinide ayrıca dinleyebilirsiniz.

Sisteminizde Pure Data kuruluysa patchi incelemek için burdan text koduna bakıp herhangi bir TEXT editore (notpad olur) kopyalayıp uzantısını .pd olarak değiştirebilir diğer projelerinizde kullabilirsiniz.

Keyifler olsun.