17 Nisan 2009 Cuma

audiovisual, (December 18, 2007)

YoutubeVideoLink
Türkçe;
projenin çıkış nedeni 1394 adı verilen bir veri transfer kablosu üzerinden oluşmuştur.Bu kablo herkesin sahib olduğu basit bir kablodur ama bana bu projeyi yapma ilhamı veren kablo olduğu için projenin adı 1394 olmulştur.Bütün proje ve görsel materyalde bu konuyu işlemeye çalışmaktadır.

Bizler bilgisayar teknolojilerinin ilerlemesiyle işlerimizi sadece 1 0 11 001010 gibi rakamların kombinasyonları ile yapıyoruz. Müzikal ve video görüntülerini işleyip bunlar üzerinden değişiklikleride yine bu kombinasyonları çeşitli arayüzler yardımıyla değiştirerek oluşturuyoruz. Yani bu noktadan hareketle kontrol ettiğimiz şeyin müzik veya görsel medianın kendisi olmaktan çıkıp sadece rakamlar olduğunu söyleyebilir.

Buradaki fotoğraf, video ve ses işleyişlerini ve birlikteliklerinin kontrolunu puredata programı içindeki rakam ve gelen değerler değiştirerek gerçekleştiriyoruz.

Görsel olarak girişte ve ilerleyen bölümlerde gitarin sesi ve ableton programından gelen sesler ile harekete geçen aslında çok basit bir "kese kağıdı"nın içine ışık tutulmnuş bir fotoğraf görüntüsü.

birkaç farklı ışık açısıyla değişen fotoğraf görüntüsünün birleşmesiyle oluşan video imajı rakamların değişmesiyle görsel olarak ilginç bir görüntü sunuyor. Ayrıca bu görüntünün ableton ile beslenen üzikal yapısındaki dinamik ve frekans bazlı değişmlerde video dosyasını haliyle imajı değiştirmekte. Videoda oluşan canlığında sebebi bu. Birkaç kerenin birleşmesi müzikal yapının etkisi ve değişen rakamlar.

english;
about the project philosophy and other stuff

1394 provide data transfer with firewire which is cable. This project is build the idea.Today, we only have 100101010 own on computer. Some systematic number that is 1 and 0 combination conduct all sound and video.

Image, video and sound processing make with puredata and ableton. Puredata process video and image with midi and audio message from ableton and electric guitar.